donderdag 2 augustus 2018

miri_dex

jawel een miri_dex....dit is mijn eigen gemaakte en bedachte versie van de memory dex  (Heidi Swapp) of rolodex (alfabet telefoonkaarten houder van vroeger) die op dit moment zo hot is om je eigen lieve, leuke en inspirerende creaties te showen.

Kijk zo ziet hij er kaal als basis uitDan nu de beschrijving hoe ik hem dan gemaakt heb:

Benodigdheden:
- houten stokje van 16 cm lang en 5/6 mm doorsnee
- karton (bv oude achterkant van schrijfblok).
- designpapier
- 4 knopen met opstaand randje (max 3 mm dik)
- gekleurd tape om je stokje te bekleden
- schilderstape
- mooie randstans
- lijm, schaar, mes etc.
- 2 bolletjes piepschuim 2 cm doorsnee
- eigen decomateriaal 
- de geprinte staander template op A4Staanders:  Knip de staander uit en teken die 2x op karton en 4x op designpapier (denk eraan de middelste/binnenkanten zijn gespiegeld!) En maak daarna de gaatjes erin. Plak nog niks op elkaar!
Bodem: knip van karton een vierkant van 12 x 12 cm.
Bedekking bodem: knip twee stroken van 12 x 16 cm Hier maak je later 2 rillijnen in maar dat moet je straks even precies uitmeten, waar ze bij jou komen te zitten!

Snijd 2 stukken van 12 cm lengte af van de schilderstape.  Plak die in de lengte precies op de helft, zodat je nog een halve plakstrip ziet, doe die ook aan de tegenoverliggende kant.

nu leg je er de staanders tegenaan, zodat ze binnen geplakt worden.
Hetzelfde doe je ook aan de buitenzijde. Je zie dan de u-vorm ontstaan.

Dan plak je het design papier op de staanders. Gaatjes erin per kant!

Leg je designpapier van de bodem voor je creatie er tegen aan en bepaal  waar je de vouwlijntjes moet hebben (waarschijnlijk 11,8 cm binnenin en 12, 2 cm buiten/onderkant). En ril die lijnen.

Stans dan aan die ongeveer 3 cm randen die je overhoud een mooie rand met je randstans. Plak daarna de delen op je binnen- en buitenbodem (bij mij zijn die beige met de rondjes).

Knopen. Lijm ze aan elkaar en maak in het midden een gat. Ik deed dat met mijn houtbrander (doe je dat ook maak hem dan goed schoon.

Maak een dunne strip van je gekleurde tape en rol dit om je hout. Maak aan 1 kant een rolletje aan de buiten kant zodat de stang er later niet uitglijd. Doe de knopen eraan! Doe de stang erin en meet 12 cm af . Doe aan de ander buitenkant ook een stripje (rolletje) tape tegen het glijden. De bolletjes zijn van piepschuim en geschilderd in een kleurtje.

Versier je rolodex en werk randjes af met bv een mooi koortje.

En zo ziet de mijne er dan kant en klaar uit, met een ook al gepimpt memory dex kaartje van DDBD erin, deze kun je trouwens kopen bij HipHoi


Veel plezier met maken en zeer snel volgt het 2e kaartje hoor met ......?

Greetzzzz Miriam
3 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. dank je wel Karen 😘, precies dat vond ik nou ook! Ze staat nu mooi in de woonkamer te pronken. Steeds een ander kaartje erbij πŸ‘πŸ»

      Verwijderen