maandag 3 december 2018

6e creatie uit het HipHoi DT pakket van Oktober - memorydex boekje

weer een leuke creatie gemaakt met de memorydex kaartjes. Het is een boekje geworden. Dus bereid je voor op een lange post!

De losse kaartjes heb ik als basis genomen, daarop met waterart papier de 2 laagjes erop gemaakt. Hiervoor heb ik de techniek partial cutting gebruikt. Wat is dat: je legt je stansmal op je papier maar je legt dit niet helemaal op de snijplaat, je laat het er een stuk oversteken, waardoor de onderste rand niet gestanst wordt. En dat is precies wat ik beoog, want de onderkant wil ik recht en niet met het patroon van de eigenlijke stansmal. Natuurlijk moet je dan met een lineaal wel de randjes mooi recht bijsnijden en je lengte (voor de middelste 7,6 mm en de kleinste 7,0 mm) opnieuw bepalen. Dan ga je met een ronde hoekpons de hoekjes afronden. En heb je netjes je twee mat laagjes. Zoals je hieronder kunt zien .


Voordat ik begin met de beschrijving krijgen jullie eerst de link naar ons Youtube kanaal waar ik de video van het boekje geupload heb.



kaartje 1 (de voorkant): ik  bewerkte de onderste matlaag met distress oxides (CP + FJ *zie bij gebruikte materialen), de 2e is uit het collage papier gestanst. Bovenop het hartje, tekst (ingekleurd met Zig pale violet) en tulpjes uit BM02. Afgemaakt met nuvo drops, ook op de (zelf bijgetekende) tulpen bladeren. Dan heb ik ook nog een pocket gemaakt en daar een lange label met filmstrip en de greyboard letters JOY er boven op.



kaartje 2 (dubbel): ik bewerkte wederom de 2 matlaagjes met distress oxides CA, DB, SS en FJ, gesso spetters en het sterren mask stencil, washi tape, stempel uit de grunge lijn, mini sterretjes en een mooie gestempelde roos van Marlene ingekleurd met de Zig brushes en witte stipjes. Afgemaakt met een doodle rand en een tekst en wat 'sputters' met zilveren flakes.




kaartje 3 (dubbel): ik bewerkte de 2 matlaagjes met distress oxide TC, SM en SS, water druppels de grunge stempel, het blad mask stencil.  De vogel stempels 2x gestempeld (op de memorydex kaart en op waterart) en ingekleurd met Zig CC, daarna uitgeknipt en opgeplakt. Wat witte doodles aangebracht met molotow marker en sneeuw.




kaartje 4 (dubbel): maar 1 mat laagje met winterdays papier en stans plaatjes uit de photo vellen. Tekstje "winter" uit de vogeltjes stempel set met worn lipstick gestempeld en met clear embossing erover en tot een labeltje gemaakt. De randjes beinkt met vintage photo en to slot nog een paar Nuvo drops caramel.




kaartje 5 (achterkant): matlaagje 1 met het houtstructuurvel van Raffzz. Matkaartje 2 met reepjes van 1,25 cm (1/4 inch), schuin op een stukje wit papier geplakt en daarna gestanst. Daarna stickers en tekstjes erop en bewerkt met Nuvo white blizzard.



De binding bestaat uit 4 knopen, in elke gaatje passen precies 2 knopen met de rug aan elkaar geplakt van 2,5 mm dik en 2 cm doorsnede. Heb je binding discs dan kun je die natuurlijk gebruiken!

Gebruikte materialen uit het HipHoi DT pakket:
- memorydex kaartjes DDBD 474.300.005
- Pronty by Raffzz scrap serie pretty & cool mask stencil A5 sterren 470.802.074, stinkervel A4 491.100.001, collection kit (10 scrap vel) 471.200.901, A6 teksten 472.700.007 en A5 embellishments 472.750.004
clear stempels bloemen A5 STAMPB28
- Zig Clean color real brushpennen pale violet ( no 806), pink haze (no. 201) en blender (no. 999)
DDBD greyboard alphabet A4, 492.500.005
DDBD  mask Art A5 Autumn leaves 470.715.130
- Studio Light Winterdays: photos EASYWD640 en EASYWD638, Paperpad PPWW99 en PPWD100

Materialen van mezelf:
- Kippers waterart
distress oxide (*): Cracked pistachio (CP), candied apple (CA), barn door (BD), stormy sky (SS), faded jeans (FJ), twisted citron (TC), spiced marmalade (SM)
- art by Marlene collage paper 02  CPBM02, stansblok A5STANSBLOKBM02
- Studio light gringe collectie STAMPSL337
- washi tape
- versafine onyx black inkt
- Zig Clean color brushpennen (lightcarmine) no. 21, geranium red ( no. 029), lemon yellow (no.051), bright yellow (no. 052), scarlet red (no.023), cornflour blue (no.037), deep blue (no 035), dark oatmeal (no. 066).
- sakura gelly roll 10 wit, pigma micron03 liner, zwart aquarelpotlood, waterbrush, pigma brush bruin, molotow white marker, Aleene's true snow .
- DDBD stencil 6002/0627
- DDBD glue pen 28 ml
- NUVO smooth precision glue pen.
- zilver flakes
- NUVO drops caribbean ocean, sweet lilac, ebony black, caramel dream en white blizzard.
- distress inkt vintage photo.
- 4 knopen

Natuurlijk kun je de gebruikte materialen uit het pakket aanschaffen via de webshop van HipHoi.  Kun je iets niet vinden dan kun je altijd een mailtje sturen.

Mijn 2e memorydex project (zitten heel wat uurtjes in) is een feit en ik hoop jullie hem net zo tof vinden als ik en er ook wat inspiratie uit konden halen. Tot de volgende keer......

Greetzzz Miriam

2 opmerkingen:

  1. En weer een gaaf Ên super originele uitwerking!! Topper ben je, thx voor de inspiratie 💖

    BeantwoordenVerwijderen