vrijdag 2 juni 2017

workshopdag en testen voor Kippers hobby

Op 20 mei heb ik een workshopdag met het team van Kippershobby bij Hobbyvision in Rijssen gehad deze was super leuk en gezellig. We hebben daar drie workshops gedaan.

Dit is wat ik gemaakt heb:


Bij Martine Bosman ben ik begonnen en daar hebben we een hele leuke schudkaart met een hartjes gemaakt.

Daarna konden we lunchen, met een heerlijk belegd broodje, een stukje fruit en drinken, zoals altijd weer perfect verzorgt.

Na de middag werden we bij Mandy Busken met een tasje en een aantal labels aan het werk gezet hier hebben we de collage stencil & stampset gebruikt met titel escape to somewhere tropical.

Als laatste (voor onze groep dan) kwam Kitty Franken aan bod met een workshop om potjes te decoreren met een glas-design set.

Tijdens die dag had ik een aantal van mijn brushmarkers meegenomen. Dit ging niet onopgemerkt voorbij. Martine vroeg of ik haar naam zou willen schrijven. Natuurlijk hebt ik dat dan met veel liefde gedaan. Voor een aantal knutselvriendinnetjes had ik thuis er ook al een paar gemaakt.

Dit alles bleef niet ongemerkt bij Krista Hulshof van Kippershobby. Ze vroeg mijn adres en nog een paar dingen meer, waarna ik een pakket via de post kreeg met mega mooie pennen en andere dingen.
Met een aantal spullen ben ik al aan het creëren geslagen.

 kaart gemaakt met de Gansai Tambi set, de Faber Castell B en XS


 kaartje met handlettering met Faber Castell pennen XS, S, F, B en SB.
mok bewerkt met de porceleinstift van Pebeo.

wat heb ik nu gekregen: 
- Faber Castell - Artist Pitt pennen XS-S-F (zwart) en M (dark sepia) dit zijn een soort finerliners die watervast en licht proof zijn ze bevatten india inkt. Allemaal verschillende schrijf diktes en even fijn om mee te werken!
- Dan ook van Faber Castell 2 brushpennen in zwart SB (zacht) en B (normaal). 
Hier is mijn favoriet de B, want ik vindt deze punt makkelijker om mee te werken.
- ZIG Kurecolor twin marker en de fine & brush for manga, beide alcohol based. Hier moet je mee werken op speciaal papier anders gaan ze vloeien/bloeden. Maw geen mooie strakke lijnen. Dus vooralsnog vindt ik deze niet zo prettig. Ik ga er zeker meer mee aan de slag en ook kijken welk papier soort er het beste bij past.
- Pebeo colorex brilliant watercolor pipetflesje. Werkt lekker, de kleur is trichrome zwart maar levert voornamelijk bruine tinten op. Mijn werkstuk hiermee komt later.
- En Pebeo Porcelaine 150, china paint marker. Die werkt perfect zoals je kunt zien op mijn koffie mok. Af te bakken op 150 grd celsius om hem vaatwasmachine bestendig te krijgen.
- En dan als laatste, hier ben ik als eerste mee begonnen, de Gansai Tambi Pearl Color aquarel verf set met 6 kleuren. Erg dekkend op wit zoals jullie op mijn kaart kunnen zien, maar je kunt er ook dunner mee werken als je meer water toevoegd! Op zwart/gekleurd cardstock ga ik dit ook nog uitproberen. Wat vooral opvalt is de super mooie glittering als het droog is.💖echt prachtig. Behalve ermee schilderen kun je er ook stempelafdrukjes mee inkleuren dit is wat Martine veel doet .

Nog even de foto's van alle spulletjes Dit was weer een lange blogpost met veel informatie en foto's van een superleuke workshopdag en allemaal artikelen die je bij Kippershobby kunt kopen. 

Greetzzz Miriam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten