maandag 29 februari 2016

open dag 10 j jubileum Hobbyvision in Rijssen

op zaterdag 13 februari had Hobbyvision 10 demotafels staan voor hun 10 jarig jubileum hier kon je aan 4 make en takes meedoen. Hartstikke leuk en ik heb dan ook weer een aantal dingen gemaakt en veel geleerd natuurlijk ook.

Eerst bij Diny Sprakel heb ik gewerkt met alcohol markers van Copic, stempels van onder andere Katzelkraft en blending vloeistof op gewoon en glossy papier. De zwarte inkt is of Archival of memento. Alles is gemat op een zwart stuk cardstock en een witte kaart.

Op een kraftsheet met de copic stiften stippen zetten met diverse kleuren de blendingvloeistof erop sprayen de stempel erin drukken en dan stempelen op glossy papier. Dan afwerken met de katten en een tekst stempel en een randstempel. Je kon ook nog met gesso en een dopje witte rondjes maken, of met een kaart streepjes.

Op de kraftsheet met de copics weer inkt doen, sprayen en dan het glossy kaartje met een ronddraaiiende beweging er door halen. En dan de bloemetjes, tekst en randen erop stempelen.

Weer op de kraftsheet copics aanbrengen en sprayen, dan de stempel erin drukken en op normaal cardstock drukken. Daarna is de webprint gemaakt met chalk inkt. Vervolgens weer afgewerkt met een hond, tekst en rand stempel

Daarna heb ik bij Annie Fransen weer gestempeld maar nu hebben we gemaskeerd (met speciaal maskeerpapier). Stempels (van Studiolight) over elkaar heen zonder dat alles door elkaar gestempeld wordt maar netjes bovenop / voor elkaar zodat je een 3D effect krijgt. En dit alles op een ondergrond van distress inkt. Op een stempelblok en beetje natgespoten met water en toen de afdruk op het papier gemaakt. Afgewerkt met een tekst en randjes.Bij Kim van Enschot heb ik een mercidoosjes kaart gemaakt. De papierlijn van Studiolight hebben we gebruikt, samen met de mal van Dutch doobadoo (box art 3017 merci doosje) en versierd met bloemenstansjes en blaadjes en een mooi plaatje. Alles is gedistressed met bruine inkt.en afgewerkt met een paar pareltjes en een touwtje.Ten slotte uitleg gekregen van de tweelingzussen Anja van de Beld en Ina Haase over de wafelsteek om te haken. Ik heb dit niet meer geoefend omdat mijn taxi klaarstond.


Ook de andere demo's waren top van Femmy Meijberg (Precious Marieke), Ingrid Deelen (Crealies), Monique Haarhuis (Dutch Doobadoo), Anita Corsten (Marianne Design), Miranda van Corbach (gelliplate) en Sybille Engbers (oa pigment markers).

Natuurlijk voor mij weer een reden om een aantal knutselspullen aan te schaffen. ;-) waardoor ik ook nog een hele leuk goodybag heb gekregen met nieuwe knutselspulletjes.
Al met al vond ik het een zeer leuke en leerzame dag.

Greetzzz Miriam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten